hetkaffee.nl

Het Kaffee Activiteiten: Wandelagenda Tochtinfo

 

 

 

 

Wandelproza

 

 

 

 

 

Wandeling 28.1

27  oktober 2019

 
tocht uitzetters:
vervoer:
vertrektijd: 

afstand:

deelnamekosten:

aanmelden via:

zelf meenemen:

 

 

NNB

met de bus naar het startpunt

10:00 uur

± 20 kilometer

€ 7,50 per deelnemer

info@hetkaffee.nl  of  076 596 1857 
iets te eten en te drinken voor onderweg
voor koffie en thee wordt gezorgd op de pauzeplek

niet vergeten om de avond van te voren de wekker een uur terug te zetten

 

“10.000 DAGEN LATER SPECIAAL”

Het idee is ongetwijfeld aan de bar ontstaan of misschien aan de stamtafel. Je ziet het bijna voor je, onder het genot van een vers getapt pilsje werd een traditie geboren: “Laten we naar de bron van de Aa of Weerijs lopen. We volgen gewoon de oever, verdwalen kan dan niet.” Zo gezegd zo gedaan. En op 11 maart 1992 vroeg in de ochtend vertrokken 8 mannen en vrouwen op weg naar Brecht. 

Dit wilde plan groeide in de daaropvolgende jaren uit tot een mooie traditie. Nog steeds wandelt een gemêleerd gezelschap elke laatste zondag van de maand een mooi rondje van ± 25 km.  Voor vertrek een koffie bij Het Kaffee en dan naar buiten. De route is voorbereid, Kees is inmiddels onze vaste man voor koffie onderweg en bij terugkomst was daar, tot voor kort, de soep van Fons. En natuurlijk een vers getapt pilsje.

Op 28 juli was het 10.000 dagen geleden dat 8 stoere wandelaars de tocht naar de bron succesvol aflegden. Die wandeling gaan we op 27 oktober dunnetjes over doen. We beginnen in Breda, daar waar De Aa of Weerijs overgaat in de singel. Vanaf dat punt volgen we de oever van de beek in zuidelijke richting. En daar waar dat niet kan, door veranderingen in de natuur of een spoorlijn, blijven we zo dicht mogelijk bij onze beek. Wees gerust we doen vandaag niet de monstertocht. Na ongeveer 20 km keren we terug naar de warmte van Het Kaffee. Daar waar we al ruim 27 jaar vertrekken op avontuur én proosten op de goede afloop.

Vertrek: 10:00 uur. Verzamelen bij Het Kaffee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

volgende wandeltocht