wandel mee

Wandel Mee

Zondag 30 januari

De Menmoerhoeve

 

Via Hellegat en vloeiweide (een natuurgebied tussen Effen en Rijsbergen)

 

Weer op de Ettenseweg uitgekomen gaan we via Vervul richting Schuitvaartjaagpad/’s-Heeren Vrunten.

Nabij Etten Leur is  Landgoed ´s Heeren Vrunten gerealiseerd. Inmiddels heeft de natuur al aardig vorm gekregen en heeft het landschap een prachtige natuurlijk sfeer die een beetje aan Zweden doet denken.De structuur van het landgoed is geïnspireerd op de 19e eeuwse landgoederen in dit deel van Noord Brabant waarbij vaak een rentmeesterhuis en enkele boerderijen in een buurtschap werden gebouwd.

Het landgoed is 30 hectare groot. Er staan 7 landhuizen, geclusterd langs een brink met laanbomen.

 

Vervolgens gaan we richting Menmoerhoeve gebied “de menmoer” bestaat eigenlijk uit 2 woorden, men en moer. Waar moer dus staat voor moeras, men betekent pad. Pad door het moeras oftewel Menmoer. Dit pad loopt langs onze boerderij ook wel hoeve genoemd. En voilà, de naam “Menmoerhoeve”!

We beleven de Menmoerhoeve zelf door een wandeling te maken langs de fruitgaard, groentetuin, door de vlindertuin en langs de dieren, zoals koeien , schapen, kippen, paarden en nog veel meer, die op de boerderij wonen.

 

Daarna lopen we door de Pannenhoef, langs het Padvindersven naar de Boomkesvaart en via Tiggeltsebergstraat terug naar het Kaffée. De tocht is ongeveer 22 km.

 

Vertrek 10.00 uur

Inschrijven € 7,50

St.Bavostraat 79 in Rijsbergen

0765961857 info@hetkaffee.nl