Sinds 1990 is Het Kaffee eigendom van Adriënne van Kuijck en heeft zij het de uitstraling gegeven van een sfeervol en warm huiskamercafé, waar je jezelf niet zozeer als klant voelt, maar meer als een gast of goeie kennis die er op visite is.

De gezelligheid en de gemoedelijke sfeer stralen van het subtiel ingerichte interieur af.
De verlichting en de muziek zijn standaard op huiskamerniveau. Maar net als thuis wordt er afhankelijk van de stemming ook wel eens aan de knopjes gedraaid. De muziek gaat dan omhoog naar het niveau ‘even lekker meezingen’ of het licht gaat omlaag naar bijna enkel de talrijke kaarsjes.

Huiskamer Kaffee:

Het Kaffee is dé plek om even bij te kletsen, te gaan stappen, of om even op adem te komen na een wandel- of fietstocht in de omgeving. Aan een eigen tafeltje, of aan de bar, of aan de stamtafel.

Zeker de eerste uurtjes van de avond en de zondagmiddag zijn uitermate geschikt om eens even lekker met vrienden, vriendinnen, kennissen of collega’s gezellig bij te kletsen. Onder het genot van een vers kopje koffie, of thee (met smaak naar eigen keuze), of een ander drankje en de altijd op tafel komende gratis nootjes, de laatste paar uren, dagen, weken, maanden of misschien zelfs jaren ophalen. En mochten de nootjes niet vullend genoeg zijn, dan is er altijd een portie kaas, of een portie worst of een tosti te bestellen.

Dankzij de gemoedelijke sfeer in “Het Kaffee” is het een ideaal café om te gaan stappen. Binnen de kortste keren heb je aanspraak met een van de stamgasten of andere bezoekers. En gespreksstof is er genoeg door de diversiteit van de bezoekers. De een heeft weer wat meer verstand van de koetjes en de ander weer meer van de kalfjes.

Standaard op de tap zit een pilsener van Jupiler. De andere tapbieren wisselen per seizoen. Verder is er een ruime keuze uit bier op de fles, zoals onder andere bieren van Hoegaarden, Palm, Koninck, Leffe, De Zundert en andere. De huiswijnen worden zorgvuldig geselecteerd en zijn daarom altijd van een goede kwaliteit. “Het Kaffee” heeft ook een ruime keuze uit likeurtjes, bittertjes en gedistilleerd. Natuurlijk kun je aan de bar ook terecht voor een grote verscheidenheid aan frisdranken. Komt er een zacht gebrom vanachter de bar, dan wordt er weer vers sinaasappelsap geperst. Op de wat drogere en warmere dagen kan er ook uitgeweken worden naar het terras of de veranda.

Rokersbeleid: Het Kaffee is een rookvrij café. Maar voor bezoekers, die even een sigaretje, sigaartje of pijpje op willen steken is er een ruime overdekte en eventueel te verwarmen ruimte op het terras, rondom de tuinhaard.

Het Kaffee Tuin / Het Kaffee Veranda:

Behalve een gezellig “binnen” biedt Het Kaffee ook een prettig “buiten”. Op de wat zonnigere dagen en de wat zwoelere avonden is het dan ook goed toeven op het terras, in de tuin of op de veranda. Omdat het pand van “Het Kaffee” ook nog zorgt voor een geluidsschaduw op een groot gedeelte van het terras, is het er lekker rustig. Het terras is groot genoeg om er een ‘touringcar vol’ op leeg te laten stromen en iedereen een zitplaats aan te bieden. En wordt het nog drukker, dan komen er gewoon nog wat tafels en stoelen bij. Dankzij de bomen in en rondom de tuin van “Het Kaffee” is er een ruim aanbod van ‘levende terrasmuziek’ van koolmeesjes, merels en allerlei andere vrolijke fluiters.

Om de gezellige buitensfeer tot in de latere uurtjes vast te kunnen houden, wordt in het weekeinde en bij mooi avondweer regelmatig de bijna twee vierkante meter grote open tuinhaard aangemaakt. Onvermijdelijk wordt je dan overvallen door een licht gevoel van vakantie.

Met het platgooien van de oude schuur in de tuin in 2004, zijn ook de prachtige daarop aanwezige muurschilderingen verdwenen. Maar daarvoor in de plaats heeft de nieuwe schuur een ruime aangebouwde veranda gekregen. Hierop is voldoende plaats voor zo’n 30 personen, maar   met een beetje   inschikken, kunnen er nog meer mensen een plekje vinden. Omdat het ook hier, net als op het terras, heel lang gezellig kan blijven, kunnen op de wat killere dagen of avonden de plafondverwarmingen worden aangedaan. Vanaf de veranda kijk je uit op de jeu de boules banen. En dan kan het gebeuren dat je wel zin hebt in een spelletje. Meestal kan dat ook wel.

Bij goed weer wordt de veranda soms ook omgetoverd naar podium. Vanuit de tuin kan dan worden genoten van de optredende artiesten.

Het Kaffee Activiteiten:

Alleen maar stilzitten hoeft ook niet persé, want er zijn voldoende mogelijkheden voor sport en spel in en rondom Het Kaffee.

Het Kaffee Feesten en Partijen:

Ook is het mogelijk om in Het Kaffee op maat een feest te organiseren. Vergaderen kan natuurlijk ook.

Het Kaffee Podium:

En dan wordt er nog regelmatig, meestal binnen, maar soms ook buiten, het podium opgebouwd voor een grote verscheidenheid aan artiesten.

Openingstijden:

van woensdag tot en met zaterdag vanaf 20:00 uur en op zon- en feestdagen vanaf 14:00 uur (op tweede kerstdag en op nieuwjaarsdag vanaf 20:00 uur).

Voor feesten en dergelijke is het ook mogelijk om buiten de vaste tijden ruimte te bespreken.